Aangekomen in Suriname! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Silke - WaarBenJij.nu Aangekomen in Suriname! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Silke - WaarBenJij.nu

Aangekomen in Suriname!

Door: Silkeee!

Blijf op de hoogte en volg Silke

02 Februari 2009 | Suriname, Paramaribo

Hallo iedereen!!!
Eindelijk in Suriname!
Eerst een emotioneel afscheid op Schiphol! Omdat ik iedereen natuurlijk heel erg ga missen!
De vlucht zelf was wel goed, maar wel lang! We waren iets later vertrokken, maar kwamen wel wat eerder dan gepland aan! Dus dat was wel weer fijn!
Ennnn toen we na kilometers oceaan dichterbij kwamen zagen we vanuit het vliegtuig allerlei riviertjes, bruggetjes, dorpjes en heel veel oerwoud (brocollibos)! Dat was wel heel mooi om te zien!
Eenmaal uit het vliegtuig, voelden we meteen een gekke warmte! We vinden het een beetje voelen zoals de bush in Burgers zoo (Arnhem)
Echt een tropische warmte met een hoge vochtigheid!
We hebben nog geen regen gezien, terwijl ze vertelden dat vorige week constant regende Very Happy
Op het vliegveld lang gewacht op de koffers en vervolgens op zoek naar onze 'taxi' met het bord 'Sranan chicks'. Dit was minder makkelijk dan we dachten. Er stonden ontzettend veel mannen met allerlei bordjes, maar gelukkig in de verte werden we door een chauffeur herkend. We werden wel meteen door allerlei mannen aangesproken en aangevlogen! Met allerlei verschillende opmerkingen!
Een aantal opmerkingen:
- 'Hee, wat zijn jullie mooie blanken!'
- 'Ik ben vrijgezel'
- 'Mag ik je telefoonnummer?'
Sharif (huisbaas) had toch nog een ander busje geregeld (goedkoper!) en toen we eenmaal wegreden kwam hij ook nog even vlug aanrennen om ons op te halen en kennis te maken.
In het busje hebben we onze ogen uitgekeken (al naar indianendorpen, arme huizen, rijke huizen, palmbomen mensen op straat, kleine supermarkets etc.) en Sharif vertelde ons al allerlei dingen onderweg over Suriname, dat was wel leuk!
Het was echt een Surinaams ritje! Sharif ging ondertussen het linnen ophalen voor onze bedden, een man kwam ons zijn baby voorstellen en wilde die voor de grap aan ons meegeven! Haha!
Ik vind sommige plekken daarom veel lijken op het binnenland van Turkije. Ik had dat iets anders verwacht, maar het centrum is geloof ik ook weer wat anders, dat hebben we nog niet echt gezien! Alleen de mensen zijn heel aardig en heel relaxed enz.!
Toen we bij het huis aankwamen hebben we kennis gemaakt met de andere huisgenoot Marcia & met Andres de businesspartner van Sharif.
Hierna zijn we nog even naar een supermarket gegaan en hebben we nog wat gegeten bij de KFC.
Toen merkten we ook wel echt dat allerlei auto's en brommetjes etc. stoppen om je als bakra (blanke) even te bekijken en dan rijden ze vervolgens weer door.
We zijn uiteindelijk om 23.00 toch maar in bed gekropen (Nederlandse tijd: 3.00, dus een lange dag!)
We waren rond 5.00 ook allemaal weer ongeveer wakker (vooral door de warmte) en om 7.30 zijn we toen ook maar opgestaan!
Daarna zijn we even naar de supermarkt geweest en hebben we ontbeten.
Omdat het centrum op zondag dicht is, hebben we een poging gedaan tot taxi bellen! Dit lukte niet met onze simkaarten (we moeten vandaag even langs bij Telesur), dus hebben we meteen kennis gemaakt met de overburen! Haha!
Nu hebben we meteen een taxi die altijd stagiaires rondrijdt, dat is het meest veilig en hij was echt super aardig! We zijn toen naar een zwembad ('t Vos) geweest en hebben daar de rest van de middag heeeeerlijk gezeten en gezwommen! Very Happy
We hebben daarna rond 21.30 meteen Surinaams gegeten, want Andres had heerlijke zoetzure Surinaams kip met rijst gemaakt! Mmmmm Wink
Daarna ben ik met Laura samen een tegoedbon gaan maken voor een etentje en zijn we om 0.00 Marijke (en Tanja) wakker gaan maken, om voor Marijke te zingen, want die is vandaag 22 jaar geworden!
Dus vanavond gaan we lekker met z'n 6en uit eten! Very Happy
Nu eerst dadelijk het huis versieren, eten, contact proberen op te nemen met de stageschool en vanmiddag ook naar het centrum om o.a. fietsen te gaan huren!
Zooooo, jullie zijn op de hoogte! Wink
Ik ga maar eens genieten van de zon!
Liefs! xxx Silke!

• 02 Februari 2009 - 12:08

Peter:

Pfff, klinkt extreem lekker hoor! Niet vergeten hoor dat je daar bent om super hard te zwoegen voor de kids, en dus niet voor het lekkere weer en de gezelligheid :D

• 02 Februari 2009 - 12:37

Marieke:

Wauw, wat een verhaal. Lijkt me echt wennen zo'n ander land. Wel lekker dat je nog een weekje vrij hebt voordat je begint op je stageschool. Welke groep krijg je trouwens? Geniet lekker van je eerste week!

Liefs Marieke

• 02 Februari 2009 - 15:14

Emmie!:

Chickie!
    Wat klinkt dat toch lekker relax, vandaag heb ik eerste dag school gehad en het was echt barkoud! Je hebt zoveel geluk joh, hoop dat het mooie weer nog even aanhoudt voor jou!
    xxxE.

• 02 Februari 2009 - 15:36

Yente!:

Helemaal super dus! :)
    en ook leuk dat er voor jullie zo lekker gekookt is..Geniet nog maar even van je weekje vrij ;-)

XX (L)

• 02 Februari 2009 - 19:03

Eric V:

lekker warm is beter dan hier in het koude kikkerlandje geniet er maar lekker van en neem de warmte in mei mee naar hier.
    zijn de prijzen goedkoper dan hier of valt dat wel mee.

Gr. Eric

• 03 Februari 2009 - 17:44

Bas:

Wow dat komt allemaal zeer relaxed over. Krijg zelf ook gelijk zin in haha. Het mooie weer een andere cultuur en meer straatleven enzo. heel veel plezier jullie daar tijdens je 1e dagen! En niet teveel met een cocktail onder een palboom bij het zwembad hangen ;-)
    Liefs, Xxx the Boss

• 04 Februari 2009 - 12:17

Ans:

hoi schat had net foto,s gekeken( bij laura)zie dat je het naar je zin hebt ben benieuwd hoe het marijke en jou is vergaan op stageschool wel eind fietsen las ik ,das dus zeer vroeg op.liefs mam