Rest van de 1e week; Dolfijnentrip!
Door: Silkeee!
Blijf op de hoogte en volg Silke
09 Februari 2009 | Suriname, Paramaribo
Weer een nieuw berichtje vanuit het natte regenachtige Suriname, na een paar drukke dagen!
Waar was ik gebleven?
’s Woensdags hebben we lekker rustig aan gedaan! ’s Middags ben ik met Anne en Tanja richting het centrum gegaan om te gaan winkelen! De andere gingen die dag zwemmen! We wilden heel graag een keer naar Steps omdat we daar al vaker over hadden gehoord! Toen we daar aankwamen was het nog boven al onze verwachtingen: Een HEEEEEEEEEEEEEL paradijs vol met slippers! Zoveel keus, dat je er heel lang doorheen loopt & het dan nog heel moeilijk is om te kiezen! Maar dat is natuurlijk wel gelukt, maar ik zal er zeker nog wel vaker komen, vooral omdat het ook niet duur is (omgerekend ongeveer 4 tot 10 euro)!
Hierna wilden we nog verder gaan winkelen, maar alles ging rond 16.30 al dicht! Erg jammer, maar toen zijn dan maar even op een ‘terrasje’ gaan zitten! Ook gezellig!
Eenmaal thuis hebben we lang gewacht op de andere 3 srananchicks, ze waren verdwaald! Haha, maar gelukkig goed terecht gekomen! Hierna hebben Anne en ik een heerlijk avondmaal (voor het eerst hier) gekookt voor iedereen! Heerlijk Nederlands, gebakken aardappeltjes, groente en kipnuggets!
Daarna zijn we naar een club: Millenium gegaan! Deze club bestond 10 jaar en daarom was het gratis toegang en 1 gratis consumptie die dag! Hier draaien ze vooral allerlei salsa en r&b muziek, hier was het ook heel gezellig en is Anne zelfs beroemd geworden in Paramaribo door met braziliaanse danseressen (die haar na een aantal mannen ook uitkozen om) mee te doen op het podium haha! Deze club is op 5 minuten loopafstand, dus dat is wel erg leuk!
Donderdag:
Voor vandaag hadden we onze allereerste trip geboekt! We gingen met ons gids/huisbaas Sharif en Andres een dolfijnentrip naar Braamspunt (over de Surinamerivier aan de oceaan) doen! Samen met 4 andere stagiaires en een jongen die op doorreis was.
Onze eerste stop was Nieuw Amsterdam. Dit ligt zeg maar aan de andere kant van de Surinamerivier. Vroeger was dit een belangrijke plek, omdat de Engelsen/Nederlanders via daar Suriname binnen kwamen om het bijvoorbeeld weer te ‘veroveren’.
Hier hebben we ook wat bakabana (gebakken banaan) en loempia’s (natuurlijk met kousenband; een soort langwerpige soort van sperziebonen voor diegene die het niet kennen die ze hier veel etent!) geproefd bij een Javaans vrouwtje! Zozo kregen we elke keer veel en lekker te eten en te drinken! Hierna zijn we naar een openluchtmuseum geweest daar, wat vroeger het Fort Amsterdam was. Hier zagen we veel dingen over de geschiedenis van Suriname. Over bijvoorbeeld de slavenerij, een gevangenis, koetsen en verschillende materialen.er slaven/ gevangenis materialen etc. Dat was wel interessant!
Daarna zijn we weer met de boot vertrokken richting een andere plantage (waar we ook nog een klein basisschooltje mochten bezoeken).. onderweg kwamen we, jawel, dolfijnen tegen! Echt zo super om te zien! Wilde dolfijnen.. heel veel zelfs.. Ze kwamen ook erg dichtbij.. zo'n 3 meter van de boot of zoiets. Jammer dat we er niet echt een duidelijke foto van hebben kunnen maken, ze waren zo snel! Maar het was heel mooi om te zien!
Hierna gingen we verder varen naar Braamspunt. Dit is het punt waar de Suriname rivier uitmondt in de oceaan. We zijn hier gestopt en mochten in de oceaan gaan zwemmen. Bij Braamspunt wonen alleen maar vissers.. Ook daar waren weer wat zwerfhonden (overal, ook in de stad) die wel even irritant waren! Eigenlijk zijn ze allemaal maar erg zielig en zitten volgens mij vol ziektes!
Het water van de oceaan zag er ook anders uit, het was bruin.. een hele vieze kleur en zag dus ook helemaal niks! haha! Verder hebben we daar toen wat gezwommen en in de zon gelegen op het strand! Rond 4 uur zijn we toen weer teruggegaan met het bootje richting Paramaribo. Onderweg zagen we wel iets grappigs... Er waren van die vissen die boven het water sprongen en dan op de een of andere manier stuiterden op het water. Dat zag er erg grappig uit eenmaal in Paramaribo aangekomen (klein uurtje met de boot) met de taxi naar huis gegaan. Het was echt een leuke tour! En ’s avonds zag ik er ook een beetje rood (vlekkerig) uit, maar nu is het bruin! Gelukkig! Haha! Alleen nu is het nog niet mooi, want heb ongeveer 50/60 muggenbulten op mijn benen zitten! Daar worden we wel echt gek van! 's Avonds hebben we dan alleen nog maar het spelletje; wie ben ik gedaan, dat is elke keer erg grappig en zijn we gaan slapen.
Vrijdag:
Eerst weer lekker rustig aangedaan en hierna zijn we naar de Maretraite Mall gegaan, hier in de buurt!
We hebben daar een aantal uren gewinkeld! Het is alleen wel echt een mall met dure winkels! Veel winkels hebben dan ook alleen maar prijskaartjes met daarop Amerikaanse dollars in plaats van Surinaamse dollars, erg stom, want dan moet je dus ook flink omrekenen!
We hebben dus ook wel wat leuke dingen gezien, maar die waren wel duur! Maar uiteindelijk heeft iedereen toch nog wel wat gekocht & ben ik ook geslaagd voor een jurkje!
Ook hadden we hier veel geluk want
we hebben EINDELIJK een normale supermarkt gevonden, zoals we gewend zijn in Nederland! Pff, wat misten we die al erg zeg! Want verder zijn er alleen chineze supermarkten en daar hebben ze vrij weinig producten en al helemaal geen vegatarische producten voor Eefke! Dus dat was erg lastig! Nu hadden we dus een grote supermarkt gevonden en hebben ze zelfs allerlei soorten vega-dingen voor haar & een veel groter assortiment wat ook ideaal is voor ons! Dus hadden Eefke en Tanja 's avonds ook meteen wraps gemaakt! Hmmmmm!
Het gekke is nog steeds, dat we hier erg geschrokken zijn van de prijzen! In de supermarkt is het soms even duur en vaak zelfs duurder dan in Nederland! Dat is ook heel irritant, omdat je daar niet zo op rekent! En het is gek als je bedenkt, dat de meeste mensen hier maar een laag salaris hebben! Ik vraag me dan ook af, hoe ze dan rondkomen! Het uit eten scheelt dan weer wel heel weinig (zo’n 3 euro) met thuis koken! ’s Avonds hebben we het thuis gewoon weer gezellig gemaakt!
Zaterdag:
Alweer 1 week hier! We hebben toen niet heel veel gedaan, een dvd’tje gekeken en ik heb met Anne vanaf de supermarkt weer door de regen gefietst, haha! En ’s avonds zijn we uit eten geweest bij een pannenkoekenrestaurant, waar je ook veel andere dingen kon eten zoals ik dan ook heb gedaan! Daarna hebben we thuis met wat drank het spel: Kingzen gedaan! Wat erg grappig was! Daarna zijn we naar de discotheek: Sza zsa zsu gegaan! Een grote discotheek (je moet ook entree betalen, strenge beveiliging enz.) waar we ons tot heel laat goed vermaakt hebben! Ik was samen met Anne om 6.00 weer thuis, pff tijd om te slapen dus! (Alles blijft hier zolang open en begint pas echt laat, dat is wel gek! Want 6.00 was niet eens sluitingstijd)
Zondag:
Na maar een paar uur te hebben geslapen was ik weer best vroeg wakker en daarom ook ontzettend moe! Toch zijn we toen naar een basketbaltraining/wedstrijd gaan kijken van wat Surinaamse jongens in een basketbaltraininghal! We zouden het ook tegen hun op gaan nemen (zeven vrouwen tegen vijf mannen). We hadden onze tactieken uitgebreid doorgenomen....maar helaas we mochten niet spelen (waarschijnlijk hadden ze allang gezien dat we geen partij voor hen waren) haha! Op de terugweg, hebben we voor het eerst wat straten helemaal blank zien staan van al het regenwater! Dat zag er wel heel apart uit! Een hele beek was overstroomd!
Daarna thuis gegeten en vroeg naar bed want vandaag hadden we onze allereerste stagedag, dat was in ieder geval al leuk!
maar nu ben ik al op van het lange typen van dit verhaal! (als je echt niet kan wachten: zie de verhalen van Marijke anders even)
Dus dat komt nog! Ik denk dat ik maar eens een weekverslag maak van mijn eerste week stage, want ik moet de oh-zo-moeilijke namen allemaal nog leren, flink observeren en dan heb ik er ook meteen een goed beeld over.
Dusss wordt vervolgd...
De foto's komen ook nog allemaal!
Liefs! XXX Silke!
p.s. Dankjewel voor de eerste kaart Mama, Yente & Tijke de muur is alweer een kaart minder kaal!
10 Februari 2009 - 08:10
Josta:
Hooi Silke,
Klinkt allemaal super wat je daar tot nu toe hebt gedaan:)!
En wilde dolfijnen wow dat lijkt me echt gaaf!!
Ben benieuwd hoe je stage tot nu toe bevalt:)!
Maar ik wacht geduldig op je volgend berichtje :)!
Komen er binnenkort meer foto's?
Kus Josta
Veel plezier en succes met stage.. -
10 Februari 2009 - 13:56
Yente:
Haha super :D
Je had gister op msn helemaal niet verteld van de (nederlandse) supermarkt :o dus toch nuttig om je verhaal nog een keertje te lezen :)
en graag gedaan hoor dat kaartje ;)
Xx (L) -
14 Februari 2009 - 12:10
Mama Van Emmie:
wat een verhalen. ik merk dat je het best naar je zin hebt. gelukkig ook met een stel gezellige meiden bij elkaar.
ik blijf je volgen...
groetjes anne -
16 Februari 2009 - 09:22
Fransje:
het is wel echt genieten daar, geloof ik. op de muggen na dan. maak er een leuke tijd van. veel groetjes van Fransje